top of page
20210219_083355.png

PUCCINI 2024 !

MADAME LEONTINA VADUVA – CANTATRICE, BESCHERMVROUWE VAN PUCCINI 2024
CENTRE LYRIQUE GIACOMO PUCCINI - SI CANTA PUCCINI ASBL

Beste vrienden, muzikanten, vocale kunstenaars, dirigenten, regisseurs en operaliefhebbers,
Vrijdag 29 november 2024 wordt een dag van herdenking en eerbetoon gewijd aan de illustere Maestro Giacomo Puccini die op 29 november 1924 in een pand aan de Kroonlaan in Elsene (Brussel/België) overleed en zijn laatste meesterwerk Turandot onvoltooid liet.


Dit historische herdenkingsmoment zal een unieke gelegenheid zijn om de componist te vieren wiens prachtige werken u gedurende uw briljante carrières tot level brengt en het Lyrisch Centrum Giacomo Puccini te Brussel stelt u daarom voor om op 29 november 2024 een gedenkplaat en een buste van de Maestro in de foyer van de prestigieuze Muntschouwburg te leggen – daar waar Puccini enkele dagen voor zijn dood een allerlaatste keer een uitvoering van zijn eigen Madame Butterfly bijwoonde.


Opdat zij die van de Maestro en zijn meesterwerken houden hun bewondering en eeuwige dankbaarheid voor de universele nalatenschap van Manon Lescaut, La Bohème, Tosca, Mme. Butterfly, La fancuilla del West, Il Trittico en Turandot waardig kunnen tonen, bent u allen uitgenodigd om een financiële bijdrage te maken aan de realisatie van deze droom, hopende dat dit gebaar een nobel eerbetoon moge worden aan de Maestro die het leven meer dan wie dan ook verrijkt met zijn ontroerende en flamboyante muziek.


Aleksandr MASLENIKOV-SWISTOUNOFF
Président du cercle lyrique "Si Canta Puccini"
Directeur du Centre Lyrique Giacomo Puccini

Voor iedereen die met een donatie mee wil doen aan dit eerbetoon is er een rekening geopend onder het volgende nummer: BE80 7360 4141 0677 - Bic/Swift: KREDBEBB - Naam: SI CANTA PUCCINI asbl - Vermeld: PUCCINI 2024!

20201122_062440.jpg

PUCCINI FOR EVER !

bottom of page